
Spokojená zvířata a minimální ekologická stopa.
Snažíme se žít s půdou i zvířaty
v co možná nejlepší symbióze.
Jaký je náš příběh?
Hned na začátku musíme říct, že jdeme v duchu virtuálního světa a i my tak trochu blafujeme. Své počínání jsme sice nazvali farmou, ale jestli očekáváte obrovské lány polí, na kterých se prohání všemožná mechanizace a stáda dobytka, budete zklamáni.
Jsme rodina, kterou už nebavilo trávit spoustu volného času v obchodu s potravinami a s lupou studovat, co obsahuje sýr, kolik „éček“ je v jogurtu, kolik masa je uvnitř vepřové konzervy a jestli ta kuřecí prsa nejsou náhodou „křehčená“, čti: napuštěná vodou. Už se nám nechtělo jíst tři neděle stará vejce, dovezená odněkud z Polska, která jsou podle legislativy pořád ještě „čerstvá“. No prostě jsme se rozhodli vzít produkty pro přípravu jídel do vlastních rukou.
V našem hospodaření se řídíme dvěma základními pravidly - spokojená zvířata a minimální ekologická stopa.
Na začátku byly dvě kozenky
Od obce jsme si pronajali zhruba hektar léta neudržovaného pozemku a postupně ho přetváříme na domov pro pár kousků hospodářských zvířat. Začalo to dvěma kozenkami, dnes už jich máme 11 a k nim jsme přidali 3 krávy.
Snažíme se žít s půdou i zvířaty v co možná nejlepší symbióze. Naučili jsme se vyrábět sýry, jogurty, máslo, žervé, pribináčky, tvaroh. Jsme soběstační v produkci mléčných výrobků, drůbežího a skopového masa, medu, brambor, bylinek.
Naše Drmalka
V souladu s tím provozujeme i naši kavárnu s herničkou Drmalku,
která se nachází v chomutovském městském parku. Jejím hlavním lákadlem je kvalitní domácí zmrzlina a snídaně s našimi produkty,
které v Drmalce také prodáváme.
Ale dost psaní. Zastavte se za námi
v Drmalce a ochutnejte sami!
— Radek, Eva a Liduška Malarikovi





